marți, 21 septembrie 2010

A treia carte : "Mary Poppins deschide usa"

      În romanul „Mary Poppins deschide uşa” este vorba despre întoarcerea lui Mary Poppins în casa Banks.
Ziua de 5 noiembrie era o zi obişnuitã, friguroasã,cu o ceaţã care învaluia tot parcul şi aleea Cireşilor. Ziua aceea era ziua lui Guy Fawkes. Tatãl copiilor era nervos şi nu dorea sã-i ducã pe copii sã aprindã artificii.Aşa cã l-a rugat pe coşar sã meargă cu ei.În parc unde copiii au aprins artificiile,dupã terminarea lor se vãzu o lumina pe cer care se apropia. Era Mary Poppins care se hotărâse să revină la cei cinci copii ai familiei Banks. După ce s-au îmbrãţişat, Mary Poppins începu sã aranjeze totul în urma ei.
Într-o zi ei s-au hotãrât sã-l viziteze pe domnul Twigley. Era ziua în care domnul Twigley avea dreptul la opt dorinţe. Cea mai mare dorinţã a lui era sã scape de doamna Clump.
Pe când Mary stãtea şi cosea, Jane şi Michael stãteau lângã ea. Începuse o poveste despre o pisicã care s-a uitat la un rege, un rege care se credea cel mai deştept şi frumos rege din lume. Dar iatã cã se dovedise a nu fi aşa.
Dupã aceea, într-o zi însoritã au hotãrât sã meargã în plimbare la un lac din apropiere,unde pe malul acestuia era aşezatã statuia lui Neleus. Neleus era un copil cu un delfin în braţe. Ca prin minune acesta a luat viaţã,începand sã se joace cu copii.
Deoarece nu aveau cu ce sã se joace,copii i-au luat bastoanele domnului Banks. Mergand in spre cumparaturi, ei intalnesc o doamna care vindea bastoane de menta, fiind defapt cai care zburau.
Dupã vizitarea amiralului Boom şi primirea scoicii de la el, cei doi copii auzirã în scoica un glas care le spunea sã plonşeze. Ei au facut aşa cum au auzit şi au plonşat. Dar dădaca lor, Mary Poppins, i-a adus înapoi în câteva momente.
Era ultima zi din Anul Vechi.Copii auzirã cã la ora douãsprezece se terminã anul. Ei se trezirã şi coborârã în parc, unde deodatã în jurul lor se adunarã multe jucarii şi personaje din cãrţile lor. La bãtaia orei douãsprezece a ceasului toate disparurã.
Era o dimineaţã geroasã,dar foarte ciudatã.Mary începuse sã punã la loc toate lucrurile în perfectã ordine.Copii nu ştiau cã în acea zi ea va deschide uşor uşa. Foarte ciudat pentru copii,toţi locuitorii îşi luau rãmas bun de la ea în timp ce Mary plecase. Copii şi-au dat seama cã ea plecase.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Faceți căutări pe acest blog