marți, 21 septembrie 2010

A patra carte : "Mary Poppins in parc"


Această carte ne povesteşte mai multe aventuri de-ale lui Mary Poppins, Michael şi Jane în parc.
       Într-una din zile pe când Mary Poppins şi copiii stăteau la umbra unui copac, Mary le-a spus o poveste despre o Fată cu Gâşte şi un porcar. În preajma pajiştii unde se întâlneau cei doi copii,când aduceau animalele la păscut, mai era: un pod pe care se juca un băieţel cu o maimuţică de pluş, un lac în care trăia o broască râioasă şi un măgar care venea foarte des aici. Ţoţi se credeau ceva ce nu erau: Fata cu Gâşte se credea o prinţesă deghizată, porcarul se credea un prinţ deghizat,băieţelul se credea un pirad neînfricat, maimuţica se credea un băieţel deghizat, broasca un broscoi semet, gâştele se credeau lebede deghizate, porcii oi, iar măgarul armăsar arab. Dar toate visele le-au fost năruite de un hoinar care trecea pe acolo şi le-a spus dezavantajele “adevăratelor personaje”. 
       În altă zi o vecină şi-a lasat comorile la familia Banks şi în ele se aflau două bibelouri  cu un leu ce ţinea în braţe un om şi un alt leu căruia îi dispăruse omul din braţe. Când se plimbau în parc, Mary şi copii au aflat că poliţistul mai avea doi fraţi identici şi tocmai atunci un leu sări pe poliţist, alintându-se ca o pisica. Dar până la urmă al treilea frate al poliţistului aparuse şi cum acesta iubea leul şi jungle plecă cu el. Ajunşi acasă copii şi-au dat seama că în braţele leului fără om aparuse prietenul.
       Cartea se termină cu un Halloween,în care umbrelele sărbătoreau Ajunul zilei de naştere a lui Mary Poppins. A doua zi copiii îi urează “La mulţi ani “ lui Mary şi ies din nou cu dădaca în parc.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Faceți căutări pe acest blog