joi, 23 septembrie 2010

A sasea carte: "Mary Poppins pe Aleea Cireşilor"

                                      Mary Poppins pe Aleea Cireşilor

Era ziua din ajunul solstiţiului de vară, iar Mary Poppins se pregătea să plece în parc cu cei 5 copii ai familiei Banks. Ea urma să se întâlnească în parc cu mama paznicului şi cu multe personaje din mitologia greacă (Castor şi Polux, Orion etc).
Orion, Castor şi Polux i-au adus şi pe prietenii lor: iepurele Lipus, vulpea şi ursul. Iepurele a venit pentru a mânca pătrunjel, vulpea pentru a culege degetoriţă, iar ursul a venit pentru a mânca murele din parc. Stăpânii acestor animale au venit şi ei pentru a gusta cireşele din parc.
Toate aceste personaje aveau să-i dea o lecţie importantă paznicului.
În acest timp paznicul se străduia să îi facă pe oameni să nu mai arunce gunoaie pe jos, să nu mai mănânce cireşe din pomi sau să se ude cu apă din fântână sau să rupă florile. Paznicul deveni foarte leneş şi visător. El nu mai strângea hârtiile de pe jos şi visa că buruienile vor înfrumuseţa parcul.
Mergând pe aleile parcului, paznicul observă grupul lui Mary Poppins luând micul dejun. El începu să le spună toate regulile parcului şi chiar începu să inventeze pe moment. Mary Poppins se supără pe el ca şi celelalte persoane. Ea împreună cu mama lui au încercat să îi atragă atenţia şi i-au explicat multe lucruri interesante. Paznicul a înţeles că trebuia să renunţe la lene pentru că aceasta îi va îngreuna munca pe viitor. El se alătură grupului şi se hotărî să revină la hărnicie.
Toţi au petrecut o zi minunată în parc. Fiecare a ajuns târziu dar a meritat!

4 comentarii:

Faceți căutări pe acest blog